{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Krybdyr

Pasning af flammeskink

17. april 2024
Få gode råd til flammeskink hos Plantorama

Om flammeskinken

Flammeskinken, Mochlus fernandi, stammer oprindeligt fra Vestafrika, hvor den lever i fugtige skovområder. Flammeskinken opnår en størrelse på 30 cm, hvor hannerne ofte bliver lidt større end hunnerne. Det anbefales kun at holde en han per terrarium, da de kan være meget territorielle overfor hinanden.

Den tilbringer en stor del af sit liv nedgravet eller skjult, og er altså et krybdyr til dem, som godt kan vente på, at flammeskinken kommer til syne igen.  Ligesom alle andre krybdyr er flammeskinken et hobbydyr – kun til at se på, ikke til at kæle med.

 

Fodring af flammeskink

Flammeskinken fodres med insekter som melorm, fårekyllinger, regorme, snegle med hus, bænkebiddere, voksmøllarver og kakerlakker. Det anbefales, at du ryster dyrene i et egnet vitamin- og mineralpulver inden fodring.

De er ikke særlig hurtige, så du kan med fordel placere foderet i en skål med kant. En sjælden gang kan du tilbyde hakket frugt og grønt, men det er dog ikke alle, som vil spise det.

Læs også: Pasning af daggekko

 

Indretning af terrarium til flammeskink

Til et voksent par flammeskinker anbefales et terrarium med minimummålene H:50 x D:50 x B:100 cm. Grundtemperaturen skal være omkring 25°C med en lokal varmeplads på omkring 35°C. Luftfugtigheden skal være relativt høj – omkring 70-80%, og dele af bundlaget skal være fugtigt.

Flammeskinken har brug for UV-lys, som gerne skal placeres inde i terrariet, da det ikke bryder ordentligt igennem glas. De skal have rigeligt med skjulesteder, eksempelvis korkstykker placeret på bunden. Bundlaget kan bestå af spagnum, gerne i et lag på 10-15 cm, så de har mulighed for at grave, hvilket de ynder at gøre.

Du kan også pynte med visne blade, som giver et skovbundsagtigt udseende. Flammeskinken skal altid have adgang til en vandskål, som er stor nok til, at den kan ligge i den. Skålen må dog ikke være dyb, da der så er risiko for, at flammeskinken ikke kan komme op igen og drukner.

 

Håndtering af flammeskink

Hvis det bliver nødvendigt at tage flammeskinken ud af terrariet, bør du løfte den forsigtigt imellem for- og bagben. De kan bide, men de gør det sjældent. De finder ingen velbehag i at blive håndteret.

Læs også: Pasning af grøn leguan

 

Ikke ubetinget egnet til børn

Under opsyn af voksne.